Нова връзка между показно застреляния през януари Мартин Божанов -

...
Нова връзка между показно застреляния през януари Мартин Божанов -
Коментари Харесай

Дело на вдовицата на Нотариуса е гледано от жената на съдружника му

Нова връзка сред показно убития през януари Мартин Божанов - Нотариуса и самостоятелното правораздаване у нас откриха от Антикорупционния фонд (АКФ).

От организацията разполагат с протокол за инцидентния избор на съдия Маргарита Немска за арбитър докладчик по секретно административно дело към Административен съд – София град (АССГ), по което страна е вдовицата на Нотариуса – Гергана Божанова.

Съдия Немска, която беше и зам.-градски прокурор на София, е брачна половинка на някогашния чиновник на Министерство на вътрешните работи и ДАНС, а в този момент юрист - Емил Писков, който беше осветлен като съдружник на Мартин Божанов – Нотариуса в следствието на АКФ „ Списък за бърз надзор “.

Делото е за отнетия достъп до класифицирана информация на Божанова, който става причина за освобождението ѝ като проверяващ служител на реда от ГДБОП.

Снимка: АКФ

То е разпределено на арбитър Маргарита Немска, която се произнася в интерес на Божанова. Решението ѝ е доказано и от Върховния административен съд.

Нещо повече - по данни на АКФ Емил Писков, брачната половинка му арбитър Маргарита Немска, починалия към този момент Мартин Божанов и вдовицата му Гергана Божанова имали документирани две взаимни излизания и влизания през ГКПП на територията на страната през октомври и ноември 2020 година

„ Тези близки фамилни връзки, дружно с общия бизнес на Божанов и Писков, би трябвало да са причина Немска да се води от делото на Божанова. Както следим постоянно в последно време по съдебно-прокурорските проблеми по мрежите за редом правораздаване на Петьо Петров – Еврото и Мартин Божанов – Нотариуса, към тях непрестанно излизат преплитащи се близки фамилни, бизнес и колегиални връзки, които за участниците в тях обаче не са нищо неправилно и не могат да повлияят на безпристрастното решение на преписките и делата “, разяснява Николай Стайков от АКФ.

От АКФ прецизират, че видно от декларацията за имуществено положение на арбитър Немска и обява от bird.bg 2 през 2022 година тя и брачният партньор ѝ Емил Писков са закупили апартамент в Барселона на стойност съвсем един милион лв..

Справка от испанския заможен указател и инспекция на АКФ на място са посочили, че парцелът се намира в централната градска част в първокласна жилищна постройка и все още се употребява.

Снимка: АКФ

Темата за имущественото положение на фамилията на Писков и Немска е забавна с оглед изследване съответствието сред добитото от тях имущество и законните им приходи, изключително поради данните за активността на Писков като съучастник на Мартин Нотариуса, показват от организацията.

„ Личността на другата брачна половинка от дуото Божанов-Писков е също любопитна. И до ден-днешен Министерство на вътрешните работи не е дало съществено пояснение по какъв начин Гергана Божанова е назначена с външен конкурс като проверяващ служител на реда в ГДБОП, какви инспекции са осъществявани преди назначението ѝ и с какви резултати са завършили. Настоящият шеф на ГДБОП Явор Серафимов изясни само, че едвам след назначението ѝ се установило разминаване сред предоставените от нея данни за имотното ѝ положение и действителното състояние, и била освободена “, добавя Николай Стайков.

„ Цялата история демонстрира образно множеството „ реализирани контакти “ сред магистрати, чиновници на Министерство на вътрешните работи и престъпни детайли, които остават без съответно изясняване. Вероятно тъй като това би трябвало да бъде сторено от същите тези хора в същите тези институции, които са впримчени в „ контактите “, заключава Бойко Станкушев, шеф на АКФ.

От АКФ разгласяват и информация от Имотния указател на Барселона и фотоси на жилището, закупен на 14.12.2022 година от фамилията на Писков и Немска в първокласна постройка в идеалния център на Барселона за сумата от един милион лв..

Снимки: АКФ

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР